piatok 12. septembra 2014

Odovzdávanie cien v Žiline

10. septembra sme sa zúčastnili slávnostného odovzdávania cien v Žiline. Získali sme 2. miesto v celoslovenskej súťaži O najlepší etwinningový projekt.
Pracovali sme celý školský rok pod vedením našej pani učiteľky Ivany Čepovej na projekte Putovanie s Ferdom Mravcom.

Tento projekt sme realizovali prostredníctvom IKT s partnerskou školou z Rosic z Českej republiky. Spoznávali v ňom príbehy rozprávkového hrdinu Ferda Mravca. Tieto príbehy čítali spoločne – vo svojom a zároveň aj v cudzom jazyku. Po každom príbehu si deti rozdelili role, pripravili postavičky a z prečítaného príbehu zahrali divadlo. Takto vznikli divadielka zo všetkých prečítaných príbehov. Po každom príbehu sme taktiež navzájom vymýšľali a riešili úlohy (pracovné listy), ktoré sme vytvorili z prečítaných príbehov pre seba a svojich partnerov. Počas projektu sme spolu komunikovali – či už prostredníctvom Skypu, kde sme viedli rozhovory, ale aj spoločne súťažili, ale komunikovali sme aj prostredníctvom listov. Deti si písali rôzne pozdravy, navzájom sa spoznávali,  posielali časopisy, vymýšľali básničky a aj takto sa zdokonaľovali v cudzom jazyku. V závere projektu sme vytvorili interaktívnu knihu Ferdových pracovných listov Putovanie Ferda Mravca  s jednotlivými úlohami, ktoré žiaci riešili. Vytvorili sme aj “knihu“ z divadielok, ktoré sme spolu s deťmi z Rosic nahrali z každého prečítaného príbehu.
Blog nášho projektu nájdete tu: http://putovaniesferdou.blogspot.sk/

10. septembra sa v priestoroch Žilinskej univerzity uskutočnil aj Festival vedy a techniky, súťaž robotov..- čiže návštevníci si mohli pozrieť interaktívnu výstavu "Európska vedecká prehliadka mladých vedátorov"  www.ese2014.sk      
My sme navštívili DOPRAVNÉ LABORATÓRIUM - zaujali nás vláčiky, miniatúrne koľajnice, semafóry... 






 






 


 


 

 




 





 






 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára